Download Full Series Tari Tirana TV3

26 August 2009



Sinopsis Drama Tari Tirana


Tirana ialah seorang gadis remaja dari Singapura yang bercinta dengan penyanyi pop terkenal di Singapura, Ash.

Hubungan cinta mereka terputus disebabkan pengurus Ash, Vee yang mahukan Ash menumpukan perhatian pada kerjaya dan juga kerana ayah Tirana, Tajudin, mahukan Tirana mempunyai masa depan yang cemerlang dengan menjadi seorang peguam sepertinya.

Percintaan mereka terputus membuatkan Tirana kecewa lalu membawa diri dan tidak mahu pergi ke London sebagaimana permintaan ayahnya.

Tajudin mempunyai agenda lain dengan menghantar Tirana ke London. Tajudin sebenarnya mahu jodohkan Tirana dengan Ryan.

Tetapi tanpa pengetahuan Tajudin, Tirana telah berlaku jujur dengan Ryan dan menceritakan segalanya. Ryan yang bersimpati dengan konflik yang dihadapi Tirana membantunya termasuklah menguruskan urusan Tirana ke Kuala Lumpur, yang pastinya tidak diketahui langsung oleh Tajudin.

Tirana tinggal dengan datuknya Haji Mohsen, yang sudah lama tidak ditemui dan sejak itu episod baru kehidupan Tirana pun bermula.

Tirana mendaftarkan dirinya di Universiti Lim Kok Wing dan semasa di sana bersama rakan karibnya, Tirana menyedari bahawa dia meminati tarian.

Dia menyertai kumpulan tarian dan begitu teruja untuk menyertai kumpulan tarian yang diketuai oleh Chika yang akan memasuki pertandingan Tarian.

Malangnya, Chika tidak begitu sukakan Tirana dan memastikan Tirana tersingkir dengan cara terhormat. Mereka yang mengetahui niat buruk Chika sangat marah tetapi tidak mampu berbuat apa-apa.

Sebenarnya Chika kurang senang dengan Tirana kerana merasakan Tirana mampu menyainginya dalam tarian dan kerana kekasih Chika, Neo kelihatan mesra bersama Tirana.

Sebagai gadis yang kuat semangat, Tirana masih tidak mengalah dan menubuhkan kumpulan tarian sendiri untuk sertai pertandingan tersebut.

Pada masa yang sama, hubungan Chika dan Neo yang semakin dingin, menyebabkan Neo menghampiri Tirana. Gadis ini terus diuji sehinggalah ke hari pertandingan akhir tarian, Tirana tewas ke tangan Chika.

Ketika hari pertandingan tersebut Tirana mendapat tahu mengenai satu perkara yang menyentap perasaanya.

Walaupun Tirana tewas, tetapi kumpulannya mendapat perhatian paling banyak dari pihak luar.

Ash pula bila mengetahui Tirana masih ada di rantau ini, berhasrat mahu menebus kembali kesalahan yang pernah dilakukannya sebelum ini.

Tirana kemudian terbabit dalam hubungan cinta tiga segi di antara dia, Ash dan juga Neo. Siapa yang bakal Tirana pilih sebagai teman lelakinya? Chika pula tidak akan berdiam diri.

Ryan pula sebenarnya memang mempunyai hati kepada Tirana. Bagaimanakah kesudahan kisah kehidupan Tirana ini?

Mampukah dia mencipta nama sebagai penari dan apakah yang terjadi setelah bapanya mengetahui perkara sebenar? Sama-sama kita saksikan kesudahan Tari Tirana!

Download Link


Tari Tirana 01 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 02 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 03 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 04 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 05 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 06 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 07 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 08 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 09 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 10 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 11 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 12 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 13 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 14 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 15 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 16 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 17 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 18 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 19 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 20 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 21 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 22 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 23 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 24 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 25 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]
Tari Tirana 26 [ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]


UPDATE:
Link dah INVALID sila baca Cara Mendownload Cerita TV3

17 comments

  1. @ard adha: dah suka ape lagi… download la sampai habes

    ReplyDelete
  2. wah... up to date betul blog ni

    ReplyDelete
  3. tengah tengok tari tirana sekarang pun dah boleh download dah

    ReplyDelete
  4. x bole pon dwnload episod 23 n 24,,,napew???

    ReplyDelete
  5. latest episod ada masalah la bro~

    ReplyDelete
  6. haahh..latest episod xleh download...cpt settle kn..xnk tertnggl ctr niee..

    ReplyDelete
  7. @iya and @Anonymous: terima kasih kepada komen anda. link telah dibetulkan memandangkan tv3 telah membuat sedikit perubahan terhadap link mereka. sebab itu terdapat sedikit error pada link tersebut.

    ReplyDelete
  8. apa ost tari tirana ekk?

    ReplyDelete
  9. Hello Admin,
    boleh tlg saye dowload cerita tari tirana tak?
    saya nak full series k...
    please...

    Gem_gurl238@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. link da xleh pki ler..

    - shEkin -

    ReplyDelete
  11. kenapa tak boleh download dah? asyik keluar error jer ;(

    ReplyDelete
  12. bile link tu nak okey balik?

    ReplyDelete
  13. da x leh download eh tari tirana ni ? kt tv3 xde pn .

    ReplyDelete
  14. ada link baru untuk tari tirana tak?sila baiki.

    ReplyDelete
  15. salam, kenapa kt tv3 tk boleh pun nk download tari tirana? please reply me thnks.

    ReplyDelete
  16. salam .link xleh pakai.. tlg upload balik.. tq

    ReplyDelete