Cara Mendownload Cerita TV3

25 July 2010



Pertama sekali Musafir Cyber meminta maaf kepada para pendownload cerita TV3 di blog ini kerana kesemua link download drama TV Media Prima, TV3, TV9 dan 8TV telah tidak dapat digunakan lagi. link cerita tersebut tidak valid lagi. ini adalah di sebabkan Media Prima telah mengupdate sistem mereka untuk menghalang unauthorized download (muat turun haram) terhadap cerita mereka.

jadi untuk tidak menghampakan anda Musafir Cyber kali ini ingin mengajar anda bagaimana untuk memuat turun cerita kegemaran anda yang mungkin kadang2 anda terlepas untuk saksikan di TV. ataupun anda ingin membuat koleksi drama-drama yang telah di tayangkan di televisyen.

Tutorial Download Cerita TV3

  1. Anda perlu mempunyai akaun TV3. jika tiada anda boleh Mendaftar DISINI.
  2. seterusnya anda perlu mempunyai Internet Download Manager (IDM) yang telah diinstall. Jika tiada anda boleh Download Internet Download Manager v5 19 Build 3 Incl KeyGen and Patch. Install dan RUN.
  3. There you go. anda telah pun ready untuk download cerita TV3. apa yang anda perlu buat kini adalah pergi ke laman web TV3. pilih cerita yang anda ingin download.
  4. satu butang 'Download this video' akan muncul di atas video yang anda sedang tonton. klik butang tu.

  5. maka download pun akan bermula secara automatiknya. Selamat Mendownload


jika butang download tersebut tidak kelihatan apa bila cerita telah di play. jangan risau anda boleh enable kan butang tersebut. caranya dengan membuka Options di Internet Download Manager, pada tab General lihat pada bahagian 'Integrate IDM into browsers' pilih browser anda dan tekan 'Reintegrate All'

Kelebihan meggunakan IDM

anda juga boleh mondownload video yang anda suka lihat di internet, seperti Youtube dan TV Online. butang 'Download this video' akan muncul sebaik sahaja cerita bermula. best

p/s: entry ini dibuat bagi tidak menghampakan penDownload tegar dari blog ini.

UPDATE (21 Oktober 2012) : Mengenai Download

7 comments

  1. IDM memang best! aku dah guna lebih dari setahun... erkk.. setengah tahun jer.. hehe~~

    ReplyDelete
  2. hmm...sy da try donlod..but then kan,dye dpt detect its a fake serial number...slalu jd cmtuh...dr dulu lagi friends suggest kan IDM ni..tp tula..slalu jd cmni...try filled registration details dye ngan keygen yg dpt tuh..but still dye blocked...so how ek?

    ReplyDelete
  3. @fAwAh: biasanya fAwAh. kalau nak gunakan IDM seboleh2nya cuba elakkan kan dari pada klik update IDM.

    anda tak perlukan update IDM. sebab sofware pirate sebaik²nya jangan update.

    ok. sofware yang dah didownload tu ade keygen ngan Patch. try run Patch dulu baru masukkan key

    ReplyDelete
  4. function ni dah boleh digunakan sejak idm 5.15 lg.. yup, pengguna idm pirate, jgn sesekali mengupdate idm anda..

    ReplyDelete
  5. hahaha... memang guna IDM nih pon selalu. leceh nak tengok online. kalau tenet tak stabil, pening kepala. :P

    ReplyDelete
  6. sy punye idm tempoh utk trial version die da abs, so da x bley gne lg, n sy try uninstall pas 2 install blk, still x bley gne jgk, jd da lme x dpt nk download citer2 bez, sngt sensara...

    nk wt cmne erk supaya idm sy ni berfungsi blk?? or admin ade x link utk full version idm?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
 

Support Our Sponsor

Archives

Contact Form

Name

Email *

Message *