Download Full Series Showdown 2010 8TV

21 May 2010

Showdown 2010 merupakan program realiti ‘battle dance’ terbaru yang disiarkan setiap hari Rabu jam 9.30pm bermula 31 Mac, 2010 di saluran hip 8TV.

Dijangka menjadi pertandingan tarian yang terhebat dalam sejarah program telivisyen Malaysia, Showdown 2010 sememangnya mempunyai kelas yang tersendiri berbanding program realiti yang sedia ada.

Program ini merupakan sebuah rancangan menarik penuh aksi yang akan mengetengahkan ‘street dancing’. Tarian ‘street dancing’ ini adalah tarian gaya bebas yang membolehkan setiap krew-krew tarian menari mengikut rentak dengan cara mereka tersendiri. Seperti genre-genre tarian yang lain, ‘street dancing’ ini semakin diterima sebagai salah satu cabang seni tari.

Dengan adanya Showdown 2010, pihak penerbitan berharap program ini dapat menarik perhatian orang ramai mengetahui dan mempelajari mengenai tarian ‘street’ ini dan sudah tiba masanya seni ini diberi penghormatan.

Antara keunikan rancangan Showdown 2010 ini ialah penonton juga dapat melihat segmen di belakang tabir yang akan memberi anda gambaran sebenar tarian ‘street’ ini. Dari mencari ilham untuk menghasilkan lenggok dan ‘style’ tarian yang asli hingga ke mempersembahkan tarian secara langsung di hadapan khalayak umum yang menonton, semestinya penonton bakal melihat pelbagai ragam, aksi dan drama dari peserta-peserta yang bertanding di dalam Showdown 2010 yang akan membuat anda semua melekat di kaca TV masing-masing. Di samping itu, untuk menghangatkan lagi rancangan tersebut, gabungan tarian hip hop dan fusion serta sesi latihan dari penari profesional turut diselitkan.

Showdown 2010 bakal melahirkan bakat-bakat seni jalanan yang tidak pernah diketengahkan dan tidak pernah diendahkan selama ini. Lebih menarik lagi antara golongan mereka inilah yang bakal memenangi gelaran juara. Seperti rancangan realiti yang lain, ujubakat Showdown 2010 akan diadakan di lima buah negeri iaitu Johor Bahru, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak dan Kuala Lumpur bermula Januari 2010.

Credit : Sensasi Selebriti

Download Link


Showdown 2010 Episod 01 (31/03/10) Minggu Pertama
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]

Showdown 2010 Episod 02 (07/04/10) Minggu Kedua
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]

Showdown 2010 Episod 03 (14/04/10) Minggu Ketiga
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]

Showdown 2010 Episod 04 (21/04/10) Minggu Keempat
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]

Showdown 2010 Episod 05 (28/04/10) Minggu Kelima
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]

Showdown 2010 Episod 06 (05/05/10) Minggu Keenam
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ]

Showdown 2010 Episod 07 (12/05/10) Minggu Ketujuh
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ] [ Part 5 ] [ Part 6 ]

Showdown 2010 Episod 08 (19/05/10) Minggu Kelapan
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ] [ Part 5 ] [ Part 6 ]

Showdown 2010 Episod 09 (26/05/10) Minggu Kesembilan
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ] [ Part 5 ] [ Part 6 ]

Showdown 2010 Episod 10 (02/06/10) Minggu Kesepuluh
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ] [ Part 5 ] [ Part 6 ]

Showdown 2010 Episod 11 (09/06/10) Minggu Kesebelas
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ] [ Part 5 ] [ Part 6 ]

Showdown 2010 Episod 12 (16/06/10) Minggu Keduabelas
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ] [ Part 5 ] [ Part 6 ]

Showdown 2010 Episod 13 (23/06/10) Minggu Ketigabelas
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ] [ Part 5 ] [ Part 6 ]

Showdown 2010 Episod 14 (30/06/10) Minggu Keempatbelas
[ Part 1 ] [ Part 2 ] [ Part 3 ] [ Part 4 ] [ Part 5 ] [ Part 6 ]

Showdown 2010 Episod 15 (07/07/10) Minggu Kelimabelas (227.29MB)

Showdown 2010 Episod 16 (14/07/10) Final (384.92MB)

Showdown Diaries 2010 Download Link

Showdown Diaries 2010 Episod 01
Showdown Diaries 2010 Episod 02
Showdown Diaries 2010 Episod 03
Showdown Diaries 2010 Episod 04
Showdown Diaries 2010 Episod 05
Showdown Diaries 2010 Episod 06
Showdown Diaries 2010 Episod 07
Showdown Diaries 2010 Episod 08
Showdown Diaries 2010 Episod 09
Showdown Diaries 2010 Episod 10

21 comments

  1. sorry bro, xallehrazax gua terlupa nak update. sekarang suda update.

    ReplyDelete
  2. weyyy.
    thankz dowh.!!
    dpt gak aq tgkk.-
    hu2
    thankz2

    ReplyDelete
  3. hye.
    nk tnye,.!
    why ehh.
    tv 8 x leh log in.?

    ReplyDelete
  4. @Anonymous: mungking dorang tga wat maintenance kat site.

    ReplyDelete
  5. erhhhh.
    ape kess r.
    ep 8 n 9.
    part 4.
    x abezz.!!
    x dpt tgk spew out..
    hmm.
    hrp btol kn situasi yee...!!

    ReplyDelete
  6. @Anonymous: sorry memang kat website 8TV pun sampai stakat tu je video dia =D

    ReplyDelete
  7. mane ep 11..???
    hee

    ReplyDelete
  8. yoo.
    bro.
    ep 12.!
    x download lagy ehhh.?

    ReplyDelete
  9. @Anonymous: situasi dah pun dibetulkan.. =D

    ReplyDelete
  10. @Adam:
    ouh yeaa.
    thankzz adamm.-

    ReplyDelete
  11. aikk.-
    mne ep bru.??
    bile nk upload.?!!

    ReplyDelete
  12. hey , ta update episode bru ka ?

    ReplyDelete
  13. bro
    asl x guna
    server download
    mcm hotfile kew fileserve or megaupload
    lebih laju klu org lain download
    btw thx sgt2

    ReplyDelete
  14. @Faizshuizhan: hehe. sebab file ni dalam server media prima aku hotlinking kan. lagi laju. boleh daownload serentak takde limitation. paralel download pun boleh. leh guna IDM.

    ReplyDelete
  15. thanks broo
    bless dari jepun

    ReplyDelete