penggunaan Twitter makin berkembang

01 May 2009

Sapa lagi yang tak mempunyai akaun twitter? nasihat aku cepat² la register kemudian follow aku http://twitter.com/MusafirCyber aku pernah memperkenalkan twitter kat blog ni pada post yang lepas.

penggunaan Twitter kini semakin berkembang. ramai advertiser atau pengiklan menggunakan twitter sebagai medium atau saluran pengiklanan. Twitter yang berpengkalan di San Francisco, CA, USA diasaskan pada 21 Mac 2006 merupakan laman web yang paling cepat berkembang berdasarkan Nielsen Company dimana twitter telah mengalahkan Facebook sebanyak 1382% kadar perkembangannya berbanding peratusan facebook hanyalah sebanyak 228%

jadi angka tersebut telah menjelaskan kenapa setiap hari ade je follower baru yang follow aku. terima kasih diucapkan kepada semua yang telah follow aku. dan kepada yang masih lagi belum follow aku sila lah follow kalau nak dapatkan update terkini daripada aku. dan kepada mereka yang masih belum mempunyai akaun twitter.com tak teruja ke melihat nombor tersebut. lihat lah ape trend terbaru sekarang menyebabkan peratusan perkembangan twitter begitu tinggi sekali.

Twitter’s march towards world domination continues apace. This morning comScore released its global numbers for March, 2009. Worldwide visitors to Twitter.com increased 95 percent in the month of March from 9.8 million to 19.1 million, according to its estimates. This compares to 9.3 million visitors in the U.S. alone. (sumber)

menurut TechCrunch pulak pengunjung twitter.com meningkat sebanyak 95% pada bulan Mac yang lalu. iaitu dari 9.8 juta kepada 19.1 juta dari seluruh negara.

perkembangan twitter yang begitu pesat menyebabkan aku hanya nampak satu lagi pertumbuhan yang kita tak sedar iaitu kepesatan pertumbuhan Social Networking dan Microblogging. mungkin kah ianya dah menjadi trend sekarang.

2 comments

  1. twitter dgn facebook mmg 2 social network terbesar skg ni..

    ReplyDelete
  2. huu..ade akaun twitter p x berguna pun. hu

    i just dun noe ape kegunaan dia~

    ReplyDelete