13 November 2009

mesti ramai yang nak tahu bagaimana cara nak Hack akaun Facebook anda kan. ataupun kalau orang orang putih cakap "How To Hack Your Facebook Account?". jawapan dia simple je. sangat senang tuk hack cuma kena belajar je. ade banyak cara, yang pertama menggunakan java script kedua menggunakan greasemonkey. teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Facebook mesti ramai dikalangan pembaca sudah mempunyai akaun Facebook. jadi kali ini Musafir Cyber akan mengajar anda bagaimana untuk hack akaun Facebook anda menggunakan javascript sahaja. nanti aku akan post menggunakan greasemonkey pula.

Javascript Hacks

kali ini anda hanya menggunakan basic javascript untuk bermain dengan akaun Facebook anda.Hack cara ini biasanya bersifat sementara. semua 'hack' anda akan hilang apabila anda refresh atau reload page tersebut.

contoh pertama:
javascript:void(document.title="Facebook | Musafir Cyber")

login ke facebook anda. taipkan coding diatas anda akan melihat perubahan pada Title Window browser anda. jika malas copy & paste je kat address bar anda tekan enter. Tahniah anda sudah berjaya hack title browser window Facebook

Buka Chat History jika anda terclose chat window

sekiranya orang yang chat dengan anda telah offline. anda terclose chat window. tiada cara lain untuk membuka balik chat window tersebut, melainkan tunggu orang itu online. tapi anda boleh membuka balik chat window tersebut dengan line code dibawah:
javascript:buddyList.itemOnClick(1234567890);
hanya gantikan number yang berwarna biru itu dengan Facebook ID orang tersebut. contohnya jika anda melihat profilenya address bar anda ialah:


Tukar warna profail

anda boleh menukar warna Facebook profile anda dengan warna ape sekali pun. dengan menggunakan coding dibawah.
javascript:void(document.getElementById('fb_menubar').style.background='green');
green anda boleh gantikan dengan red, black, white, ataupun orange.

Lain-lain Hack

antara coding yang anda boleh cuba. untuk lebih pengetahuan mengenai javascript anda boleh consult Mr.Google

Tukar chat status kepada invisible:
javascript:statusControl.sendVisibility(false);

Tukar chat status kepada visible:
javascript:statusControl.sendVisibility(true);

Tutup semua chat windows dengan user 123456789:
javascript:chatDisplay.tabs[123456789].tabXOnClick();

Buka application tab:
javascript:applicationDock.toggleTab();

Buka notifications:
javascript:presence.toggleTab('chat_status_control','chat_status_control_tab');

Buka friends list:
javascript:buddyList.toggleTab();


Kenapa aku post Artikel ini? sebab aku seronok melakukannya. seronok bermain dengan coding.

Categories:

9 Komen:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!